016/89.52.76

 NL | EN | FR

Een afspraak maken

Een afspraak maken kan op twee manieren:

Let wel:

  • Algemene afspraken (oogmeting, nieuwe bril, oogontsteking, drukmeting, glaucoomonderzoek, ...) kunnen bij alle dokters gemaakt worden. De dokters delen de dossiers, dus bij afwezigheid van uw 'vaste' oogarts kan u gerust een afspraak maken bij één van de andere collega's.
  • Afspraken ivm laserbehandelingen (om te kunnen zien zonder bril) worden best gemaakt bij Dr. De Blauwe. Indien u een afspraak maakt voor informatie ivm laserbehandelingen dient u een afspraak van 20 minuten te maken (u moet dus 2 tijdsblokjes na elkaar innemen). Om te kijken of u in aanmerking komt voor deze behandeling, is het best om 3 dagen voor uw afspraak uw lenzen uit te halen. De metingen kunnen anders ook gedaan worden, maar hoe langer de lenzen uit zijn, hoe nauwkeuriger de resultaten zullen zijn.
  • Afspraken ivm cataract kunnen bij Dr. De Blauwe of bij Dr. Veys worden gemaakt.
  • Afspraken ivm suikerziekte, leeftijdsgebonden maculadegeneratie ed worden best gemaakt bij Dr. Vaninbroukx, Dr. Zonnevylle of Dr. Veys.
  • Voor afspraken ivm ooglidaandoeningen maak je best een afspraak bij Dr. Veys of bij Dr. De Blauwe. Zij voeren ook kleinere ingrepen aan de ogen uit (bv. het wegnemen van een bolletje, wratje, zweertje, …).
  • Voor specifieke problemen in verband met glaucoom kan u bij Dr. Zonnevylle terecht.

Vanzelfsprekend verwijzen de dokters onderling ook naar elkaar door waar nodig.

Gelieve uw afspraak aub tijdig af te zeggen indien u verhinderd bent. Zo stelt u ons in staat om iemand anders te helpen in uw plaats.

Gelieve 2 afspraken te maken indien u met twee personen komt.

Vrij spreekuur

Elke maandag zullen wij vanaf 13u30 het vrij spreekuur openen. U zal dan, in volgorde van aankomst een afspraakuur ontvangen. We zullen in de mate van het mogelijke alle patiënten zien, die zich aanmelden. Als het aantal patiënten onze capaciteit overschrijdt, zullen we zoeken naar een oplossing op de reguliere raadpleging op korte termijn of u vragen om de week nadien zich terug aan te melden op het vrij spreekuur. Tijdens de wachttijd vragen we u om in de auto te wachten of even terug naar huis te gaan. U mag komen wachten in de plaats van een andere persoon die niet in staat is in de rij te staan. Per wachtende zullen hoogstens twee afspraken gegeven worden.

Het wachten gebeurt uiteraard met respect voor de regels van social distancing, namelijk op minstens 1,5 meter afstand.

De dokters nemen afwisselend de vrije raadpleging op zich.