Een afspraak maken

Een afspraak maken kan op twee manieren:

Let wel:

  • Algemene afspraken (oogmeting, nieuwe bril, oogontsteking, drukmeting, glaucoomonderzoek, ...) kunnen bij alle dokters gemaakt worden. De dokters delen de dossiers, dus bij afwezigheid van uw 'vaste' oogarts kan u gerust een afspraak maken bij één van de andere twee collega's.
  • Afspraken ivm laserbehandelingen (om te kunnen zien zonder bril) worden best gemaakt bij Dr. De Blauwe. Indien u een afspraak maakt voor informatie ivm laserbehandelingen dient u een afspraak van 20 minuten te maken (u moet dus 2 tijdsblokjes na elkaar innemen). Om te kijken of u in aanmerking komt voor deze behandeling, is het best om 3 dagen voor uw afspraak uw lenzen uit te halen. De metingen kunnen anders ook gedaan worden, maar hoe langer de lenzen uit zijn, hoe nauwkeuriger de resultaten zullen zijn.
  • Afspraken ivm cataract kunnen bij Dr. De Blauwe of bij Dr. Veys worden gemaakt.
  • Afspraken ivm suikerziekte, leeftijdsgebonden maculadegeneratie ed worden best gemaakt bij Dr. Vaninbroukx.
  • Voor afspraken ivm ooglidaandoeningen maak je best een afspraak bij Dr. Veys of bij Dr. De Blauwe. Zij voeren ook kleinere ingrepen aan de ogen uit (bv. het wegnemen van een bolletje, wratje, zweertje, …).
  • Dr. Odent is algemeen oogarts, met bijzondere specialisatie in de kinderoftalmologie. Afspraken voor kinderen plannen we preferentieel bij haar.

Vanzelfsprekend verwijzen de dokters onderling ook naar elkaar door waar nodig.

Gelieve uw afspraak aub tijdig af te zeggen indien u verhinderd bent. Zo stelt u ons in staat om iemand anders te helpen in uw plaats.

Gelieve 2 afspraken te maken indien u met twee personen komt.

Vrij spreekuur

Op maandag is er vrij spreekuur tussen 14u en 17u. U wordt dan geholpen in volgorde van het tijdstip van aankomst. Vanaf 13u kan u meestal reeds wachten in de wachtzaal. De oogarts start de raadpleging om 14u.

Dr. De Blauwe, Dr. Vaninbroukx en Dr. Veys nemen afwisselend de vrije raadpleging op zich.